מתכונ(נ)ים לראש השנה

מתכון לשטרודל תפוחים ופירורים קל להכנה

זהוב ופריך מבחוץ, לח ופירותי מבפנים - שטרודל התפוחים החגיגי הזה הוא משהו שפשוט שאי אפשר לעמוד בפניו. הגישו אותו כקינוח עם כדור גלידת וניל או בבוקר החג, לצד קפה מהביל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
שטרודל תפוחים ופירורים קל להכנה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 תפוחים ירוקים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • 6 דפים של בצק פילו
  • תרסיס שמן
  • 2 כפות אבקת סוכר - לפידור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.

2. קולפים, מגרענים ופורסים דק את התפוחים. מניחים בקערה עם מיץ הלימון, הצימוקים, הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט ו-1/4 כוס מפירורי לחם. מערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מניחים דף פילו על משטח עבודה. מרססים בשמן. מפזרים מעל כף אחת מפירורי לחם. מניחים מעל עלה נוסף של בצק וממשיכים לערום את הפירורים והבצק עד לקבלת שש שכבות.

4. מניחים את תערובת תפוחים במרכז הבצק ומשאירים את השוליים ריקים (ברוחב של 3 סנטימטרים). מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים.

5. מעבירים לתבנית המוכנה. מרססים בשמן זית ואופים 45 דקות, או עד שהמאפה מזהיב. מניחים 'לעמוד' 10 דקות. פורסים ומפדרים באבקת סוכר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר