ליד הקפה

מתכון לעוגיות כדורי שלג שאי אפשר להפסיק לאכול

עוגיות כדורי שלג נקראות גם עוגות חתונה מקסיקניות או עוגות תה רוסיות. יש להן טעם עשיר ואגוזי מהפקאנים הקצוצים שחבויים בהן וציפוי מתוק של אבקת סוכר שנמסה בפה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אי אפשר להפסיק לאכול: מתכון לעוגיות כדורי שלג (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס חמאה, מרוככת
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼2 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק מאוד
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס אבקת סוכר, או יותר, לפי הצורך - לציפוי

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מקציפים את החמאה, 1/2 כוס מאבקת הסוכר ואת הווניל במערבל חשמלי, בקערה גדולה, עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים פנימה בהדרגה את הקמח, אגוזי הפקאן והמלח, עד להטמעה מלאה. מרדדים את הבצק לכדורים בגודל אגוז ומניחים במרחק של 2 סנטימטרים זה מזה על גבי התבנית המוכנה.

3. אופים עד שהתחתיות מזהיבות קלות אבל החלק העליון עדיין חיוור, 12-15 דקות. (שימו לב! עדיף לאפות את העוגיות מעט מדי מולא להפך.)

4. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להתקררות על נייר האפייה.

5. מניחים את 1/3 כוס אבקת הסוכר בקערה רדודה; מגלגלים את העוגיות החמות באבקת הסוכר, לציפוי ואז מעבירים לרשת התנור להתקררות מוחלטת. לאחר ההתקררות, מגלגלים את העוגיות באבקת הסוכר פעם נוספת ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר