ליד הקפה

מתכון לעוגת קוקוס מהירה ומפנקת

זוהי עוגת באנט (המעוצבת כטבעת) קלאסית בטעם קוקוס - שקל להכין ואפילו קל יותר לאהוב. באופן מפתיע, היא תופחת ללא סודה לשתייה או אבקת אפייה. איך בעצם? ההקרמה של החמאה והסוכר במשך שמונה דקות תמימות מכניסה אוויר לתוך הבלילה, מה שגורם לה לצמוח לגובה מרשים בתנור (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
הוקוס פוקוס: מתכון לעוגת קוקוס מהירה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לעוגה:

  • 2 כוסות סוכר מגורען
  • 2 כוסות (452 גרם) חמאה ועוד מעט - לשימון, בטמפרטורת החדר
  • 8 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • ¼3 כוסות קמח מנופה
  • 1 כפית מלח גס
  • ¼1 כוסות קוקוס מגורר, מחולקות לשניים

לציפוי (לא חובה):

  • ½1 כוסות אבקת סוכר
  • 2-3 כפות חלב, לפי הצורך
  • 1/4 כוס קוקוס מגורר

אופן ההכנה:

1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות. מקציפים את הסוכר והחמאה במיקסר, במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה וחיוורת, כ-8 דקות. מורידים את המהירות לבינונית-נמוכה ומקציפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, עד לאיחוד - מפסיקים לגרד את דפנות הקערה לפי הצורך. (התערובת תיראה שבורה, אבל תתאחד בהוספת הקמח.) מורידים את המהירות לנמוכה ומוסיפים בהדרגה את הקמח והמלח, עד לאיחוד. מקפלים פנימה 1 כוס קוקוס מגורר.

2. משמנים בנדיבות תבנית באנט בחמאה; מצפים את פנים התבנית ברבע כוס הקוקוס הנותרת. יוצקים את הבלילה לתבנית ומחליקים את החלק העליון. אופים עד להזהבה וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי, 50-55 דקות. מצננים בתבנית 15 דקות. מעבירים לרשת התנור ומצננים לחלוטין, כשעה.

3. מכינים את הזיגוג: מקציפים את אבקת הסוכר ו-2 כפות מהחלב בקערה קטנה, עד לקבלת תערובת חלקה. במידת הצורך, טורפים פנימה את כף החלב הנותרת, ליצירת ציפוי שניתן למזיגה בקלות. יוצקים על העוגה שהתקררה. מצפים בקוקוס הנותר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר