ליד הקפה

מתכון לעוגיות מייפל עם זיגוג משדרג

עוגת מייפל זה מעולה, אבל מן הסתם מעולם לא הכנתם עוגיות מייפל - וחבל. הן רכות ומתוקות, עם נגיעות של פקאן פריך ושוקולד צ'יפס לבן והזיגוג מעל מוסיף להן אקסטרה מיוחדות. הן תמיד מאוחסנות אצלנו בצנצנת על השיש במטבח ובכל פעם שאנו עוברים לידה, נוטלים אחת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מפילות: עוגיות מייפל עם זיגוג משדרג (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס חמאה, מרוככת
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית סירופ מייפל
  • ½2 כוסות קמח מנופה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות שוקולד צ'יפס לבן
  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

לזיגוג:

  • 1/3 כוס חמאה, חתוכה לקוביות
  • ¾1 כוסות אבקת סוכר
  • 1/3 כוס סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1. מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה גדולה, מקרימים את החמאה והסוכרים, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, 5-7 דקות. טורפים פנימה את הביצים וסירופ המייפל.

2. בקערה אחרת, טורפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.

3. טורפים בהדרגה את תערובת הקמח עם התערובת המוקרמת. מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס ואגוזי הפקאן.

4. מעבירים את הבצק לתבניות המרופדות בנייר אפייה, באמצעות כף גלידה, במרחק של שניים וחצי סנטימטרים זה מזה. אופים 10-12 דקות או עד להזהבה. מצננים בתבניות 2 דקות ואז מעבירים לרשת התנור להתקררות מלאה.

5. מכינים את זיגוג המייפל: בסיר, ממיסים את החמאה על אש בינונית. מסירים מהאש. מקציפים פנימה בהדרגה את אבקת הסוכר וסירופ המייפל, עד לקבלת תערובת חלקה. מטפטפים מעל העוגיות; נותנים לזיגוג להתייבש לחלוטין.

מאחסנים בין פיסות נייר אפייה בכלי אטום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר