מה אוכלים היום?

מתכון לכנפיים אפויות ברוטב יין אדום ואורגנו

לסגור את פינת ארוחת הערב במהירות עם מנה טעימה וקלה להכנה: מתכון לכנפי עוף אפויות ברוטב יין אדום בתיבול אורגנו ושום. ואל תתנו ליין לבלבל אתכם, גם הילדים ייהנו מהעוף העסיסי לא פחות מכם, ואפילו יבקשו עוד. היו נדיבים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג כנפיים
  • 1/2 1 או 2 כוסות יין אדום יבש
  • 2-4 שיני שום
  • 1-2 כפות אורגנו יבש
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת כנפיים בתנור:

רגע לפני: לאכילה קלה ו'נקייה' יותר, כדאי לחצות לשניים את הכנפיים.

1. הכנת המשרה: חותכים את השום לקוביות, מעבירים לקערה ומערבבים עם הדבש, שמן הזית והאורגנו. מתבלים במלח ופלפל שחור, לפי הטעם.

2. מוסיפים את הכנפיים לרוטב, מצפים אותן היטב, ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות, עד שעתיים.

3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

4. מניחים את הכנפיים בתבנית אפייה, ויוצקים מעל את הרוטב.

5. מכסים את התבנית בנייר כסף, ואופים במשך 40 דקות. מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל, ואופים במשך 10 דקות נוספות.

6. מגישים חם עם פירה, אורז לבן, צי'פס או אפילו רק סלט ירקות גדול ומגוון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר