מה אוכלים היום?

מתכון לעוף דביק ועסיסי בנוסח פיליפיני

המנה הבאה מגיעה מהפיליפינים, מדינת האיים האקזוטיים, וכשבא לכם לגוון, שווה לכם לנסות אותה: מתכון לעוף אדובו - עוף דביק, עסיסי ומלא בטעמים שכולם יעופו עליו וכמובן מגישים לצד אורז לבן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
"עוף אדובו" דביק ועסיסי שכולם יעופו עליו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 משולשי עוף
  • 1/2 כוס חומץ לבן
  • 3/4 כוס רוטב סויה
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • 2 פלפלי צ'ילי ירוקים, פרוסים דק
  • 4 עלי דפנה

אופן ההכנה:

1. מתבלים את חלקי העוף בנדיבות משני הצדדים במלח ופלפל השחור.

2. מחממים כף שמן במחבת גדולה ומטגנים את העופות עד להשחמה טובה משני הצדדים. מוציאים לצלחת.

3. בכלי נפרד, מערבבים את החומץ, רוטב הסויה, הסוכר, השום, הפלפל השחור, עלי הדפנה והצ'ילי, יוצקים לאותה מחבת ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים את חלקי העוף לרוטב המבעבע כשצד העור כלפי מעלה, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 20-30 דקות או עד שהעופות מבושלים ורכים. מסירים את המכסה, מנמיכים לאש קטנה ומאפשרים לרוטב להצטמצם. במקביל, בעזרת כף מזלפים מהרוטב על העופות.

כשהרוטב מסמיך והעוף מבריק מציפוי הרוטב, מכבים את האש ומגישים, חם, לצד אורז לבן ותוספות אהובות אחרות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר