מה נאכל היום?

מתכון לעוף וכרובית בזעתר - ארוחה ים תיכונית מטריפה בתבנית אחת

אין שום דבר רע בשחזור אותה ארוחת צהריים שוב ושוב, כדי לחסוך זמן ומאמץ. אבל המתכון הבא מראה לנו שגיוון יכול לגרום לכל יום בשבוע להרגיש מיוחד ובקושי צריך להניד אצבע. העוף הפריך והכרובית בזעתר הללו הם ההוכחה לכך. הזעתר מורכב מכמה תבלינים. הוא טעים מאד וארומטי ואנו ממליצים להוסיפו למזווה בקביעות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ארוחה ים תיכונית מטריפה בתבנית אחת: עוף וכרובית בזעתר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות (30 מ"ל) מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
  • 3 כפות (23 גרם) זעתר
  • 1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון
  • 1 כפית (9 גרם) מלח גס
  • 1 ראש כרובית, חתוך לפרחים (כ-4 כוסות או 400 גרם)
  • 1 בצל סגול, חתוך לרבעים
  • 3 ראשי שום
  • 2 לימונים, חצויים
  • 900 גרם ירכי עוף, עם עור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר כסף.

2. בקערה קטנה, משלבים את המרגרינה המומסת, הזעתר, מיץ הלימון והמלח. מניחים את הכרובית, הבצל, ראשי השום, הלימונים החצויים והעוף על התבנית המוכנה. מוסיפים את תערובת התיבול ומצפים את הכל באופן אחיד. מסדרים בשכבה אחידה על התבנית.

3. אופים עד שהעוף מבושל, במשך 40-45 דקות ואז צולים בחום גבוה עד שהעור פריך, במשך כדקה. סוחטים את שיני השום מהראשים ומפזרים מעל העוף ואז מגישים.

הערה: ניתן לתבל את העוף בערב שלפני ולאחסן בשקית ניילון עד הבישול, בכדי לקבל את ארוחת הצהריים על השולחן עוד יותר מהר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר