מתכון לניוקי ביתי צבעוני ברוטב ערמונים ושמנת

מנת ניוקי ססגונית בשלושה צבעים מתפוחי אדמה, תרד וסלק: מתכון להכנת ניוקי צבעוני ברוטב עדין של ערמונים ושמנת. בברזיל, ארוחת הניוקי נחשבת סגולה לשגשוג (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
ניוקי סגלגל ברוטב ערמונים ושמנת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה65 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 סלק בינוני
  • 1/2 כוס תרד מופשר משקית
  • 1/3 1 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • לרוטב:
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 50 גרם חמאה
  • 2 שיני שום
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן (לא חובה)
  • 1 כוס חלב
  • 200 גרם ערמונים בוואקום
  • גבנית פרמז'ן לקישוט

אופן הכנת ניוקי צבעוני ברוטב ערמונים ושמנת

רגע לפני:

הכנת הניוקי
• מקלפים את תפוחי האדמה והסלק. מבשלים את תפוחי האדמה והסלק בשני סירים נפרדים מלאים במים, עד לריכוך (נועצים מזלג ובודקים).

• מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה, מעבירים את הפירה לקערה ומוסיפים את הקמח, המלח והביצה. לשים עד לקבלת בצק אחיד.

מחלקים את הבצק באופן שווה ל-3 קערות:

• קערה 1 - ניוקי סלק: מועכים היטב את הסלק ולשים יחד עם בצק תפוחי האדמה.

• קערה 2 - ניוקי תרד: שוטפים את התרד, מסננים היטב ולשים יחד עם בצק תפוחי האדמה.

• קערה 3 - ניוקי תפוחי אדמה. עובדים עם הבצק הקיים.

• מרטיבים מעט את הידיים, ומגלגלים את שלושת הבצקים שבקערות לשלושה ״נחשים״ ארוכים. מניחים אותם על משטח מקומח וחותכים לפיסות שוות בעובי 2 ס"מ.

• מועכים מעט כל פיסת ניוקי עם מזלג, לקבלת פסים יפים.

• מרתיחים מים בסיר עם כף מלח. כשהמים רותחים, מורידים בעדינות את הניוקי לסיר, לא מערבבים! ומבשלים עד שהניוקי צפים למעלה.

הכנת הרוטב:
• ממיסים את החמאה במחבת, ובמקביל כותשים את השום. כשהחמאה הופכת לנוזלית מטגנים בה קלות את השום הכתוש והערמונים.

• מוסיפים את השמנת והחלב, מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל לבן, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית.

• מוסיפים את הניוקי לתוך המחבת ומערבבים יחד.

אופן ההגשה: מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר