מארחים בחנוכה

מתכון לקייק פופס: כדורי עוגה על מקל מצופים בשוקולד

לא רצינו להצהיר על זה בכותרת, אבל מדובר בקינוח לאולטרה עצלנים ואיכשהו הוא עומד לגנוב את ההצגה ולהתחסל ברגע. מתכון לקייק פופס שהם בעצם כדורי עוגה שמצפים בשוקולד, נועצים על מקל ומגישים (מתכונים לאירוח, אוכל)

קייק פופס: כדורי עוגה מצופים בשוקולד (צילום: American Heritage Chocolate on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 קופסת תערובת להכנת עוגה בכל טעם שאוהבים
  • 40 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 15 גרם חמאה
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • טיפת תמצית וניל
  • קמצוץ מלח
  • 3 כוסות שוקולד קצוץ היטב

לקישוט: סוכריות גרוסות / שוקולד מגורר / אגוזים קצוצים 

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את העוגה לפי ההוראות שעל האריזה, מצננים ומפוררים את העוגה לקערה גדולה.

    2. במיקסר ידני או עומד, מקציפים את החמאה וגבינת השמנת במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים את אבקת הסוכר, טיפה של תמצית וניל וקמצוץ מלח, מקציפים במהירות נמוכה במשך 30 שניות ואז מעלים למהירות גבוהה ומקציפים במשך 2 דקות.

    3. מוסיפים את הקרם לקערה עם פירורי העוגה ומערבבים בידיים עד לקבלת עיסה אחידה.

    4. מגלגלים מהעיסה כדורים קטנים בגודל שווה, מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא להתייצבות במשך 30 דקות.

    5. בבן מארי או בכמה פולסים במיקרוגל, ממיסים את השוקולד.

    6. טובלים קצה של מקל סוכריה ארוך בשוקולד המומס, נועצים אותו בכדור עוגה ואז טובלים את הכדור בשוקולד המומס - אפשר להחזיר את הכדורים לתבנית כשהמקל פונה כלפי מעלה, אך אז יהיה להם חלק עליון שטוח. לחלופין, אפשר לנעוץ אותם בקלקר או בסטנד שמיועד לכך. מפזרים על כל כדור קישוט שאוהבים ומכניסים למקרר עד שהשוקולד מתקשה לגמרי.

    7. שומרים את הקייק פופס בכלי אטום היטב במקפיא ומוציאים אותם 15 דקות לפני ההגשה.

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר