עוף ומרקחת תפוחי עץ • מתכון כשר לפסח

שפית הבית של "כיכר השבת" מורן פינטו מגישה 9 מתכונים מיוחדים, שיפארו את שולחן הסדר שלכם • מתכון לעוף שלם רובץ במרקחת תפוחי עץ רעננה ומתקתקה (אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה170 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • עוף מחולק ל6 חלקים
  • 10 תפוחי עץ ירוקים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • מלח
  • קמצוץ קינמון- לא חובה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.
בתבנית חסינת אש מניחים את חלקי העוף.
את התפוחים קולפים וחותכים לקוביות שוות.
בסיר מניחים את התפוחים והסוכר ומבשלים יחד על אש נמוכה.
מוסיפים קינמון ומנערים את הסיר.
מבשלים עד קבלת מרקחת תפוחים .
מוסיפים את היין ומגביהים את האש
מבשלים יחד עד שהאלכהל מתאדה.
מסירים מהאש.
מערבבים לתוך התפוחים את הצימוקים
מפזרים מעל חלקי העוף מלח
ואז את התפוחים.
אופים מכוסה בנייר אלומניום למשך 25 דק׳
ואז עוד כ40 דק׳ פתוח ללא כיסוי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר