מנה לשבת

מתכון לעוף אפוי במרינדת יין אדום, דבש וסויה

מנה חגיגית וטעימה של כרעי עוף שחומים ומתקתקים, דשנים ונוטפי עסיס אחרי שעת אפייה טובה בתנור: מתכון להכנת עוף אפוי במרינדת יין אדום, דבש וסויה (מתכונים, אוכל)

עוף אפוי במרינדת יין אדום ודבש (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק
  • 4 כפות דבש
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 שיני שום
  • מלח ופלפל

אופן הכנת עוף אפוי במרינדת יין אדום ודבש:

רגע לפני: מנה חגיגית וטעימה של כרעי עוף שחומים ומתקתקים, דשנים ונוטפי עסיס אחרי אפייה טובה בתנור: מתכון להכנת עוף אפוי במרינדת יין אדום, דבש וסויה.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

הכנת המרינדה:
• מערבבים בקערה את היין האדום, הדבש ורוטב הסויה.

• כותשים את השום ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

• מעסים את כרעי העוף במרינדה, ומסדרים אותם בתבנית אפייה. שופכים מעל נתחי העוף את המשרה הנותר ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות.

• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 50 דקות. מידי פעם הופכים את העופות.

• מסירים את הכיסוי ואופים במשך 15 דקות נוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר