מתכון לצלי שייטל אפוי במילוי אורז וצנוברים

מנה מושקעת וחגיגית לחג: מתכון להכנת צלי שייטל אפוי במילוי אורז וצנוברים. תוצאה של החג שבפתח ואהבה לפרוסות השייטל העסיסיות, שמתפקדות נהדר כצלי בתנור (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
צלי שייטל אפוי במילוי אורז וצנוברים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקשה
בשרי

רכיבים

  • 10 נתחי שייטל פרוסים דק (נתח מס' 13)
  • 2 כוסות אורז מבושל
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • קמצוץ קינמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כפית קארי
  • 3 כפות שמן
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כוס סילאן
  • 1 כף מלח גס

אופן הכנת צלי שייטל אפוי במילוי אורז וצנוברים:

רגע לפני: מנה מושקעת וחגיגית לחג: מתכון להכנת צלי שייטל אפוי במילוי אורז וצנוברים. תוצאה של החג שבפתח ואהבה לפרוסות השייטל העסיסיות, שמתפקדות נהדר כצלי בתנור.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים למחבת את הבשר טחון ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ.

• כשהבשר מקבל מעט צבע, מוסיפים למחבת את הצנוברים ומתבלים במלח, פלפל, קארי וקינמון.

• מוסיפים למחבת את האורז המבושל ומערבבים היטב.

• מסירים מהאש, ומעבירים לקערה.

• קוצצים את הפטרוזיליה דק דק ומערבבים יחד עם תערובת הבשר בקערה.

• מניחים על כל פרוסת בשר 2-3 כפות מהתערובת, מגלגלים לגליל ומהדקים עם קיסם.

• מסדרים את גלילי הבשר הממולאים בתבנית, מפזרים מלח גס ומזלפים את הסילאן מעל הגלילים.

• מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה במשך 25 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר