לכבוד שבת

מתכון לחטיף "סניקרס" ביתי בגרסת הפרווה - הטובה לא פחות

כשאני צריכה להכין קינוחים פרווה, אני "שוברת את הראש", משום שתחליפים למיניהם לא באים בחשבון. לכן, בהכנת מתוקים שכאלו, חשוב להקפיד שחומרי הגלם יהיו ברמה הכי גבוהה ואיכותית שיש. חטיף ה"סניקרס" המוכר מכיל נוגט, קרמל ובוטנים, בציפוי שוקולד העשוי מחלב עכו"ם. הנה גרסת הפרווה הכשרה למהדרין (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת |
חטיף "סניקרס" ביתי פרווה (צילום: מתוך האינסטגרם chasisegal@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לבסיס - שכבה ראשונה:

  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 60 גרם חמאת בוטנים / ממרח נוגט
  • 60 גרם פצפוצי אורז / קורנפלקס גרוס
  • 60 גרם בוטנים מלוחים, ללא קליפה, גרוסים

לקרמל - שכבה שניה:

  • 150 גרם סוכר לבן
  • 250 גרם קרם קוקוס (החלק הנוקשה בלבד)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן קוקוס

למרנג - שכבה שלישית:

  • 130 גרם סוכר
  • 80 מ״ל מים
  • 2 חלבונים
  • 130 גרם חמאת בוטנים
  • קורט מלח

לציפוי:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 30 גרם חמאת קקאו / 2 כפות שמן קנולה
  • 50 גרם ברס בוטנים, מסונן

אופן ההכנה:

הכנת הבסיס:

1. בקערה, ממסים לגמרי את השוקולד המריר בפולסים במיקרוגל.

2. מוסיפים את חמאת הבוטנים / ממרח הנוגט, הפצפוצים והבוטנים הגרוסים ומערבבים לתערובת אחידה.

3. מעבירים לתבנית בגודל 20*20 ס"מ ומשטחים בעזרת כף לשכבה אחידה והדוקה. מקפיאים.

הכנת הקרמל:

4. בקערה, מחממים במיקרוגל את קרם הקוקוס לטמפרטורה חמימה.

5. במחבת גדולה וקרמית ממסים את הסוכר הלבן על אש בינונית. ממתינים (לא עוזבים את המחבת ומשגיחים כל הזמן) עד שהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע "ענברי". מערבבים בעזרת כף עץ.

6. ברגע שכל הסוכר התקרמל, מוסיפים את קרם הקוקוס המומס ומערבבים בזריזות ובזהירות - התערובת מאד מבעבעת.

7. ברגע שנוצר טופי קרמל חלק, מוסיפים את המלח ושמן הקוקוס. מבשלים עוד דקות בודדות לאיחוד ומצננים. (אם נותרו גושים קטנים, מסננים.)

8. כשהקרמל מתקרר מעט (בטמפרטורת החדר), מוזגים אותו מעל הבסיס הקפוא ומיישרים בעזרת פלטה. מקפיאים.

הכנת המרנג:

9. בסיר קטן מניחים את הסוכר והמים וממסים על להבה בינונית. מחממים 5 דקות עד שהסוכר נמס ויש בועות (עם מדחום - 117 מעלות.)

10. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה, מניחים את החלבונים ומתחילים להקציף. כשסירופ הסוכר מוכן, מוזגים אותו בזרם דק, תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף כ-5 דקות נוספות, לקבלת מרנג יציב ומבריק.

11. מוסיפים את המלח וחמאת הבוטנים ומקציפים עד לאיחוד.

12. משטחים את מרנג חמאת הבוטנים מעל הקרמל ומקפיאים במשך 3/4 שעה (שימו לב! המרנג לא לגמרי קופא.)

13. מחלצים מהתבנית, מניחים על משטח העבודה ופורסים לקוביות.

הכנת הציפוי:

14. מחממים במיקרוגל את השוקולד המריר בפולסים קצרים, עד להמסה.

15. בנפרד, ממסים את חמאת הקקאו (אם משתמשים בה.)

16. מאחדים את השוקולד, חמאת הקקאו המומסת והברס ומניחים בכלי צר.

17. טובלים כל קוביה בציפוי, בעזרת קיסם שנתחב בה.

החטיף נשמר במקפיא. מוציאים כמה דקות לפני האכילה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר