שנה מתוקה: סלט עדשים ותמרים ברוטב מתוק

הרמוניה חגיגית מתקתקה, מאוזנת במעט חמיצות של סלט עשיר ומלא טעם, המתאים כתוספת מפתיעה למנה העיקרית, וכדי לברך את השנה החדשה שתהיה מתוקה בסמליות מתבקשת: מתכון לסלט עדשים ותמרים (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלט עדשים ותמרים ברוטב מתוק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות עדשים ירוקות
  • 6 תמרים מיובשים
  • 3 ענפי סלרי
  • 1 בצל סגול
  • לרוטב:
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף דבש / סילאן
  • מלח

אופן הכנת סלט עדשים ותמרים ברוטב מתוק:

רגע לפני: הרמוניה חגיגית מתקתקה, מאוזנת במעט חמיצות של סלט עשיר ומלא טעם, המתאים כתוספת מפתיעה למנה העיקרית, וכדי לברך את השנה החדשה שתהיה מתוקה בסמליות מתבקשת: מתכון לסלט עדשים ותמרים.

• משרים את העדשים 4 שעות מראש במים קרים. לאחר מכן, מבשלים אותן במשך כשעה בסיר מלא מים.

• מסננים את העדשים מנוזלים ומעבירים לקערה.

• קוצצים את ענפי הסלרי.

• פורסים דק את הבצל סגול.

• פותחים את התמרים לשני חצאים, וחותכים לפיסות קטנות.

• מערבבים יחד בקערה את העדשים, הסלרי, הבצל והתמרים.

• מערבבים בכלי נפרד את כל מרכיבי הרוטב וסמוך להגשה, יוצקים מעל הסלט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר