מתכון לביבות בטטה אווריריות ומתוקות

נתחיל מהסוף: ללביבות האלה יש טעם של פנקייקס, מינוס 200 קלוריות. הן יכולות לשמש כמנת פתיחה טעימה, או כארוחת ביניים קלילה. מתכון בלי הרבה עבודה ומינימום מצרכים (מתכונים, אוכל)

זה לא פנקייקס, זה לביבות בטטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 בטטות
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

רגע לפני: נתחיל מהסוף: ללביבות האלה יש טעם של פנקייקס, מינוס 200 קלוריות. הן יכולות לשמש כמנת פתיחה טעימה, או כארוחת ביניים קלילה. מתכון בלי הרבה עבודה ומינימום מצרכים.

• מכניסים את הבטטות בקליפתן לסיר גדול, מכסים אותן עם מים ומבשלים על אש גבוהה עם מכסה במשך כחצי שעה, עד שהבטטות מתרככות (דוקרים במזלג ובודקים).

• לאחר שהבטטות רכות, מסירים מהאש ומעבירים למסננת כדי שיצטננו מעט.

• מקלפים את קליפת הבטטות, וחותכים אותן לחתיכות גדולות.

• מעבירים את חתיכות הבטטה לקערה ומועכים אותן בעזרת ממחה.

• מוסיפים לקערת הבטטות את יתר המרכיבים; הקמח, המלח, רוטב הסויה והפלפל השחור, ומערבבים היטב הכל יחד לתערובת אחידה.

• מחממים שמן במחבת על אש בינונית. כיוון שעיסת הבטטות מאוד דביקה ולא נוחה לעבודה, נעזרים בשתי כפות: אחת כדי להוציא כף גדושה מהעיסה, ובעזרת הכף השנייה, מורידים למחבת.

• מטגנים במשך 3 דקות משני הצדדים עד להשחמה קלה של הלביבות. לאחר מכן, מוציאים אל נייר סופג, וממתינים שיתקרר מעט לפני שאוכלים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר