מתכון לאורז וירקות בריאים

מתכונים לאורז יש כמו סינים, מה שמייחד את המתכון הזה היא הילת הבריאות שמקיפה אותו. גרגרי החומוס והאפונה, הדלורית וגם הכוסברה ישאירו לכם טעם מיוחד בפה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
תבשיל אורז וירקות בריא (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות אורז לבן
  • 4 כוסות מים רותחים (להכנת האורז)
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר משימורים)
  • 1 כוס אפונת גינה מבושלת (אפשר משימורים)
  • 1 דלורית קטנה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 2 בצלים סגולים
  • 5 שיני שום
  • 1/2 כף מלח
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • פלפל לבן
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

• מכינים את הירקות:

קולפים את הדלורית, חותכים לקוביות קטנות ושוות בגודלן.

קולפים את הבצל הסגול ופורסים אותו לטבעות.

קוצצים את שיני השום.

• מחממים בסיר רחב 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל במשך כמה דקות עד שיזהיב. מוסיפים לקראת סוף הטיגון את השום, כדי שלא יישרף.

• מוסיפים את האפונה והחומוס לסיר, מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט ומערבבים.

• מוסיפים את קוביות הדלורית והכוסברה הקצוצה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות. מידי פעם מערבבים.

• מסירים את הירקות מהאש ומעבירים לקערה.

• מחממים 2 כפות שמן בסיר (אפשר באותו אחד בו בישלתם את הירקות), ואחרי שהשמן חם, מוסיפים את האורז לסיר ומטגנים אותו במשך 4 דקות. לאחר מכן מוסיפים את המים הרותחים ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה.

• בתום הבישול, מכבים את האש, אך משאירים את האורז מכוסה במשך 5 דקות. לאחר מכן, מוסיפים לסיר האורז את תערובת הירקות ומערבבים היטב.

אופן ההגשה: חם

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר