התוספת שתופסת

מתכון לבטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כל כך חם בחוץ, שאנחנו מעדיפים וממליצים גם לכם להתרחק מהתנור. יש לנו חולשה לבטטות צלויות רכות ומקורמלות, אבל עם זאת, לא מעוניינים להפוך את כל הבית לכבשן בשביל ארוחת ערב. במקום זאת, אנו מציעים לכם לצלות את הבטטות המופלאות האלה על הגריל. הוסיפו מטבל מרענן מלא בשמיר ואתם מסודרים - ואם אתם לא אוהבים שמיר, נסו להחליפו בבזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה או בעצם כל עשב רך אחר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בטטות בגריל עם מטבל מיוחד (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 בטטות גדולות או 3 קטנות, עם קליפה, שטופות היטב וחתוכות לפרוסות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יוגורט יווני
  • 1/2 כוס שמיר
  • 1/2 כוס בזיליקום
  • 3 כפות עירית קצוצה
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. מכוונים מחבת פסים לחום בינוני-גבוה.

2. בקערה גדולה מקפיצים את הבטטות עם שמן הזית וכפית מלח.

3. מסדרים את הבטטות עם הצד החתוך כלפי מטה על הגריל ומבשלים עד שהן רכות, 12-15 דקות, תוך כדי הפיכתן באמצע.

4. להכנת המטבל, בבלנדר או במעבד מזון, מערבבים את היוגורט, השמיר, הבזיליקום, העירית, מיץ הלימון, כפית מלח וכפית פלפל, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

5. להגשה, מסדרים את הבטטות על מגש ומטפטפים מעל את המטבל, או מגישים אותו בצד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר