קצת אחרת. פירה תפוחי אדמה ועשבי תיבול
קצת אחרת. פירה תפוחי אדמה ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 4 שיני שום
  • 60 גרם חמאה
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות חלב
  • 1/2 כפית תימין יבש
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית בזיליקום יבש
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות עירית קצוצה (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פירה ועשבי תיבול:

אאא

רגע לפני: מתכון להכנת מחית תפוחי אדמה ועשבי תיבול. 15 דקות עבודה ו-תחזיקו חזק- 4 שעות על האש. התוצאה? פירה מיוחד במרקם נימוח ורך עם נגיעות תיבול פיקנטי. כל הרעיון זה לזרוק את הכל לסיר ולהמתין עד לקבלת המנה המושלמת.

• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות, וכותשים את שיני השום.

גרסת הבישול האיטי:

• משמנים קלות סיר לבישול איטי (קרוקפוט), מניחים בסיר את קוביות תפוחי האדמה, החמאה, השום הכתוש, ורבע כוס מים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים במשך 3-4 שעות בחום גבוה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.

• מעבירים את תפוחי האדמה לקערת מיקסר, ומערבבים יחד עם השמנת, גבינת הפרמזן, החלב ועשבי התיבול. מעבדים בפולסים במשך 2-3 דקות,  עד לקבלת מרקם חלק. אם התערובת סמיכה ויבשה מידי, ניתן להוסיף מעט חלב.

גרסת הממהרים:

• מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר מלא מים כ-40 דקות, עד להתרככות.

• מסננים מנוזלים, ובעזרת מטחנת ירקות (מולן א-לגום) או ממעך ידני, מרסקים למחית, אותה מעבירים לסיר יחד עם השום הכתוש ומבשלים על אש נמוכה. מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב מתמיד.

• מחממים את החלב בסיר נפרד, יחד עם השמנת והפרמזן, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ויוצקים את הנוזלים על מחית תפוחי האדמה.

• מוסיפים את עשבי התיבול ומעט חלב, אם צריך. מעבדים הכל יחד בעזרת מקל בלנדר או מיקסר. לאחר מכן טועמים ומשפרים תיבול.

אופן ההגשה: מגישים חם סמוך להכנה ומפזרים מעל עירית קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!