גאלט תפוחים ואגוזים מרשים, קל טעים
גאלט תפוחים ואגוזים מרשים, קל טעים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לקלתית הגאלט:
  • 1 כוס קמח לבן (140 גרם)
  • 1/4 כוס אבקת שקדים (25 גרם)
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 2-4 כפות מים
  • למילוי:
  • 2 תפוחים
  • מיץ מחצי לימון סחוט טרי
  • 30 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
  • 3/4 כפית קינמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/4 כוס אבקת שקדים
  • 1 ביצה

אופן הכנת גאלט תפוחים ואגוזים:

אאא

רגע לפני: קינוח יפה, שכמו שהוא מרשים, כך הוא קל להכנה. מתכון לגאלט תפוחים ואגוזים - מאפה צרפתי עם עיקרון אחד פשוט: כדי שיצא טעים, לא צריך להסתבך עם דיוקי פאי מתסכלים. מעולה לבוקר שבת.

• מכינים את הקלתית: חותכים לקוביות את החמאה (חשוב שתהיה קרה) ומערבבים במעבד מזון יחד עם אבקת השקדים, המלח, הקמח והסוכר, עד לקבלת תערובת במרקם פירורי (בערך 10 שניות). מוסיפים את המים בהדרגה (כף אחר כף), עד שמתקבלים גושי בצק גדולים אך לא דביקים.

• מקמחים משטח עבודה ומעבדים את הבצק לעיגול שטוח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

• בינתיים, מכינים את המילוי: מסירים את הליבה ופורסים את התפוחים לפרוסות דקות. מערבבים בקערה יחד עם מיץ הלימון.

• מחממים את החמאה במחבת, וכשהיא נמסה מוסיפים את פרוסות התפוחים ורבע כוס סוכר חום.

• כשהתפוחים משחימים קלות מצד אחד, מוסיפים את תמצית הווניל, הקינמון ואגוז המוסקט. מערבבים קלות ומטגנים עד הזהבה במשך 5 דקות. מוסיפים את אגוזי המלך ומבשלים יחד במשך דקה נוספת. מוציאים ונותנים לתפוחים להצטנן.

רגע האיחוד:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מניחים את הבצק על נייר אפייה ומרדדים לעיגול בקוטר 25 ס"מ.

• מסדרים את התפוחים במעגלים במרכז בצק, ושומרים על שוליים של 3 ס"מ.

• מקפלים את קצוות הבצק על התפוחים, מפזרים מעל מעט קינמון וסוכר חום ומברישים את שולי הבצק בביצה טרופה.

• אופים את הגאלט במשך 35-40 דקות, עד להשחמה קלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!