מתכון לביבות מתוקות מרובעות מניו אורלינס

לביבות הם התשובה המוצלחת לארוחת בוקר מהירה. בניו אורלינס לקחו את הסופגנייה המסורתית צעד אחד קדימה והפכו אותה לארוחה לגיטימית. מתכון לביבות מתוקות אווריריות ורכות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לביבות בוקר מתוקות מניו אורלינס (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 4 כוסות קמח
  • 1/2 שקית שמרים טריים
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/4 1 כוסות חלב חמים
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 30 גרם חמאה רכה
  • שמן לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר לפיזור

אופן הכנת לביבות מתוקות:

רגע לפני: לביבות הם התשובה המוצלחת לארוחת בוקר מהירה. בניו אורלינס לקחו את הסופגנייה המסורתית צעד אחד קדימה והפכו אותה לארוחה לגיטימית. מתכון לביבות מתוקות אווריריות, רכות וטעימות טעימות.

• מערבבים במיקסר עם וו לישה את הסוכר, השמרים, החמאה והחלב במשך דקה.

טורפים את הביצה ומוסיפים למיקסר. מערבבים במשך דקה נוספת.

מוסיפים את הקמח והמלח, מנמיכים את המיקסר למהירות נמוכה ומעבדים יחד, עד שהקמח נטמע.

מגבירים את המהירות ומעבדים עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות הקערה ומתערבל סביב וו הלישה.

כשהבצק רך ונעים למגע, לשים אותו מעט ביד ויוצרים כדור. מניחים להתפחה בקערה למשך שעה וחצי, עש שהבצק מכפיל את נפחו.

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

מחלקים לשניים את הבצק, מרדדים כל חלק לעלה מלבני גדול ומחלקים את העלים לריבועים בגודל 7X6 ס"מ.

כשהשמן חם (זורקים לסיר חתיכת בצק קטנה, אם נוצרו בועות והבצק צף - זה אומר שהשמן חם), מורידים בזהירות 2-3 ריבועי בצק לסיר.

מטגנים דקה מצד אחד, הופכים ומטגנים פחות מדקה. מוציאים לנייר סופג. היזהרו לא לטגן על אש גבוהה מידי, הגוון הנכון ללביבות הוא זהוב ולא שחום.

מגלגלים באבקת סוכר כשהלביבות חמות ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר