לביבות בוקר מתוקות מניו אורלינס
לביבות בוקר מתוקות מניו אורלינס (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 4 כוסות קמח
  • 1/2 שקית שמרים טריים
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/4 1 כוסות חלב חמים
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 30 גרם חמאה רכה
  • שמן לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר לפיזור

אופן הכנת לביבות מתוקות:

אאא

רגע לפני: לביבות הם התשובה המוצלחת לארוחת בוקר מהירה. בניו אורלינס לקחו את הסופגנייה המסורתית צעד אחד קדימה והפכו אותה לארוחה לגיטימית. מתכון לביבות מתוקות אווריריות, רכות וטעימות טעימות.

• מערבבים במיקסר עם וו לישה את הסוכר, השמרים, החמאה והחלב במשך דקה.

• טורפים את הביצה ומוסיפים למיקסר. מערבבים במשך דקה נוספת.

• מוסיפים את הקמח והמלח, מנמיכים את המיקסר למהירות נמוכה ומעבדים יחד, עד שהקמח נטמע. 

• מגבירים את המהירות ומעבדים עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות הקערה ומתערבל סביב וו הלישה.

• כשהבצק רך ונעים למגע, לשים אותו מעט ביד ויוצרים כדור. מניחים להתפחה בקערה למשך שעה וחצי, עש שהבצק מכפיל את נפחו.

• מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

• מחלקים לשניים את הבצק, מרדדים כל חלק לעלה מלבני גדול ומחלקים את העלים לריבועים בגודל 7X6 ס"מ. 

• כשהשמן חם (זורקים לסיר חתיכת בצק קטנה, אם נוצרו בועות והבצק צף - זה אומר שהשמן חם), מורידים בזהירות 2-3 ריבועי בצק לסיר.

• מטגנים דקה מצד אחד, הופכים ומטגנים פחות מדקה. מוציאים לנייר סופג. היזהרו לא לטגן על אש גבוהה מידי, הגוון הנכון ללביבות הוא זהוב ולא שחום.

• מגלגלים באבקת סוכר כשהלביבות חמות ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!