בקלה (דג קוד) ברוטב עגבניות ותימין עסיסי
בקלה (דג קוד) ברוטב עגבניות ותימין עסיסי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(2 מנות):

  • 2 פילטים של דג בקלה (קוד)
  • 2 עגבניות אדומות
  • 1/2 בצל
  • 2 גבעולי תימין (ללא העלים)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית סוכר חום בהיר
  • 1 כף שמן זית

אופן הכנת בקלה ברוטב עגבניות:

אאא

רגע לפני: זה מתכון שראוי לשמור בהישג יד ויש לכם מנה מרשימה במינימום עבודה שתשדרג לכם את צלחת ארוחת הערב: מתכון לדג בקלה ברוטב עגבניות ותימין עסיסי וטעים.

• קוצצים את העגבניות והבצל.

• מחממים את השמן במחבת עם שוליים מעט גבוהים או סיר סוטז' רחב, ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות, עד להשחמה קלה.

• מוסיפים את העגבניות וגבעולי התימין, רוטב הסויה והסוכר ומביאים לרתיחה.

• מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, ומבשלים את הרוטב במשך 5 דקות.

• מוסיפים את נתחי הדג, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 8-10 דקות, עד שהדגים מתרככים.

הגשה: למנה מושלמת, מניחים כל נתח דג בצלחת אישית, עליו יוצקים מספר כפות מרוטב העגבניות, ומגישים לצד קוביות תפוחי אדמה אפויות.

חדש! בקבוק 1 ליטר - הארוחה טעימה יותר עם קוקה-קולה