כבד עוף ופירות קיץ במתיקות מעודנת
כבד עוף ופירות קיץ במתיקות מעודנת (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 400 גרם כבד עוף צלוי
  • 2 בצלים לבנים
  • 2 בצלים סגולים
  • 5 כפות שמן
  • 3 נקטרינות
  • 3 שזיפים סגולים
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • לקישוט: 1/3 כוס שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנת כבד עוף ופירות:

אאא

רגע לפני: מנה מלאת עסיס עם לוק מושלם לשולחן השבת: מתכון לכבד עוף ופירות קיץ - כשהכבדים נותנים קונטרה ומאזנים את הרוטב המתקתק. 

• חותכים לקוביות את הנקטרינות והשזיפים

• מקלפים ופורסים את הצלים לטבעות מעט עבות.

• מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה, תוך ערבוב מתמיד.

• מוסיפים לסיר את קוביות השזיפים והנקטרינות, מבשלים ומערבבים במשך 3 דקות.

• מוסיפים את הכבדים, מתבלים בפלפל ומלח ומכסים את הסיר לבישול של 4 דקות - מנערים את הסיר ולא מערבבים, כדי שהפירות לא יתרסקו.

• מוסיפים את הסילאן והשקדים, נותנים ניעור נוסף ומסירים מהאש.

• מגישים על מצע פירה או לצד תפודים אפויים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!