ארטיק אבטיח קר - וזה קל כמו שזה נשמע
ארטיק אבטיח קר - וזה קל כמו שזה נשמע (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 450 גרם אבטיח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מיץ ליים

אופן הכנת ארטיק אבטיח:

אאא

רגע לפני: 3 מרכיבים בלבד ויש לכם תשובה מרעננת לימים הלוהטים האלה: מתכון לארטיק אבטיח קר ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל או ממתיקים מלאכותיים שהדבר הכי מסובך בהכנה זה ההמתנה בזמן שהארטיקים מתייצבים במקפיא. 

מה זה מיץ ליים: ליים הוא פרי הדר בעל קליפה ירוקה, שנהוג להחשיב כגרסה מעודנת יותר של הלימון. ניתן לקנות את פרי הליים בשווקים ולסחוט, או לקנות מיץ ליים מוכן.

ציוד נדרש: תבניות להכנת ארטיקים

• מסירים את הקליפה וחותכים את האבטיח לקוביות קטנות.

• מעבדים בבלנדר את קוביות האבטיח יחד עם הסוכר ומיץ הליים, מוסיפים בהדרגה מים תוך כדי תהליך - עד לקבלת נוזל חלק.

• יוצקים לתבניות מקפיאים. אין לכם תבניות? אפשר להשתמש בכוסות חד פעמיים, לכסות כל כוס בנייר כסף ולנעוץ מקל ארטיק - כך תבטיחו שהמקל יעמוד ישר ולא יטה לצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!