מאפה שושני שמרים ותפוחים יפהפה לראש השנה
מאפה שושני שמרים ותפוחים יפהפה לראש השנה (צילום: ZOA PRODUCTIONS)
  • זמן הכנהשעה ו-30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1/2 קוביית שמרים טריים שמרית
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1/4 1 כוסות מים פושרים
  • 4 תפוחי עץ חרמון
  • 2 כפות סוכר חום
  • קמצוץ קינמון

אופן הכנת מאפה שמרים ותפוחים:

אאא

 

• מעבירים את הקמח (לאחר ניפוי) לקערת מיקסר עם וו לישה, ומפוררים לתוכו את קוביית השמרים. מפעילים על מהירות נמוכה, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, הביצה, השמן והמים.

• מעבדים יחד עד לקבלת בצק אחיד. אם העיסה דביקה מידי, ניתן להוסיף מעט קמח.

• מניחים את הבצק בצד לתפיחה של שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• בינתיים, פורסים את התפוחים לעיגולים דקים ככל האפשר, ומוציאים את הליבה, ליצירת טבעות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מניחים את התפוחים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש במשך 5-7 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.

• מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק למלבן.

• בעזרת גלגלת, פורסים את המלבן ל-3 רצועות ארוכות ברוחב שווה.

• מניחים בטור את התפוחים על רצועות הבצק, מגלגלים את קצה הבצק עם טבעת התפוח, וחותכים אחרי גלגול אחד עם הגלגלת (ראו וידאו), ליצירת שושנים.

• מסדרים את השושנים במעגל, צמוד לדופן של תבנית של עגולה. כדי לשמור על צורה אחידה ויפה, ניתן להניח במרכז התבנית רינג מתכת.

• נותנים לשושנים כרבע שעה של התפחה נוספת, ובסופה מורחים את השושנים בביצה טרופה בעזרת מברשת, וזורים מעל את הקינמון.

• אופים במשך 20 דקות, עד שהמאפה מקבל גוון זהוב-שחום יפה.

• במרכז הריק של המאפה, מניחים צנצנת דבש ומגישים.

שנה טובה!