עוגיות גרנולה פריכות ומזינות
עוגיות גרנולה פריכות ומזינות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 כוס שמן זית / שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס דבש
  • 1 ביצה
  • 1 חלבון
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 3/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים
  • 1/4 כוס זרעי פשתן
  • 1/4 כוס שומשום
  • 1/2 1 כוסות פירות יער טריים או מופשרים כמו אוכמניות ופטל או תערובת

אופן הכנת עוגיות גרנולה:

אאא

מתכון לכ-24 עוגיות

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• בקערה גדולה, מערבבים את השמן עם תמצית הווניל, הסוכר והדבש, מוסיפים את הביצה והחלבון וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

• בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, הקינמון, המלח והסודה לשתייה עד לאיחוד מלא.

• מאחדים את שתי הקערות, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. תוך כדי ערבוב, מוסיפים פנימה את שיבולת השועל, הקוקוס, השקדים, זרעי הפשתן ופירות היער.

• לכל עוגיה, יוצקים 2 כפות מהבצק לתבנית, ומשטחים מעט עם גב הכף.

• אופים במשך 9-11 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

• ניתן לאחסן את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד שישה ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!