כדורי בשר שבדיים - הגרסה הכשרה
כדורי בשר שבדיים - הגרסה הכשרה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 450 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל לבן
  • 2 שיני שום
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • 1/4 1 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • לרוטב:
  • 2 כפות מחמאה
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 1 כוסות ציר מרק בשר או מים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם

אופן הכנת כדורי בשר שבדיים:

אאא

רגע לפני: אתם יכולים לעמוד בתור למסעדה של סניף איקאה הקרוב אליכם כדי לטעום את הקציצות המפורסמות האלו, או פשוט להכין אותן בבית: מתכון לכדורי בשר שבדיים שבמקור מוגשים עם רוטב חמאה, אך כאן תמצאו את הגרסה הכשרה והמשובחת לא פחות.

• מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• קוצצים את הבצל וכותשים את השום. במחבת בינונית, מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל על אש בינונית במשך 4-5 דקות, עד לשקיפות. מוסיפים את השום הכתוש, ומטגנים במשך דקה נוספת, עד שעולה ריח שום. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

• בקערה בינונית, מערבבים את הבצל המטוגן עם הבשר הטחון והביצה, מתבלים במלח, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט ופלפל שחור, ומעבדים יחד. מוסיפים את פירורי הלחם, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

• משמנים קלות את נייר האפייה, יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ מתערובת הבשר, ומסדרים בתבנית.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• אופים במשך 15-18 דקות, עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב יפה.

• במקביל, מכינים את הרוטב: ממיסים את המחמאה בסיר בינוני על אש בינונית, ושופכים לסיר את הקמח, תוך ערבוב מתמיד. במשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת בגוון חום-זהוב.

• בהדרגה, מוסיפים לסיר את ציר הבשר או המים, ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך עוד 2-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך היטב ונתפס על צידה האחורי של כף הערבוב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים, ומסירים מהאש.

אופן ההגשה: מניחים את כדורי הבשר בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומוסיפים בצד 4-5 כפות נדיבות של פירה (כאן תמצאו מתכון מעולה לפירה).