טראפלס פרווה בציפוי קקאו
טראפלס פרווה בציפוי קקאו (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/4 1 כוסות שוקולד מריר קצוץ דק (לפחות 72% מוצקי קקאו)
  • 7 כפות חלב קוקוס, מנוער היטב
  • 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
  • לציפוי: אבקת קקאו או 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים דק

אופן הכנת טראפלס פרווה:

אאא

מתכון לטראפלס פרווה בציפוי קקאו עם 3 מרכיבים - עסיסיים, נימוחים ועשירים בטעם וייסורי מצפון. 

מתכון ל-16 טראפלס

• מעבירים את השוקולד הקצוץ לקערה בינוני. ככל שהשוקולד קצוץ קטן יותר, כך הוא יימס מהר יותר.

• יוצקים את חלב הקוקוס לקערה קטנה נפרדת, ומחממים במיקרוגל למשך 25 שניות, עד שהחלב חם מאוד, אך לא רותח. לחלופין, ניתן לבשל את החלב בסיר קטן על אש קטנה למשך 1-2 דקות.

• מוסיפים מיד את החלב החם לקערת השוקולד, ומכסים את הקערה עם מכסה של סיר או מגבת כדי ללכוד את החום. משהים את הקערה למשך 5 דקות, ואז מרימים מעט את המכסה (נותנים לכמה שפחות אוויר לחדור פנימה), ומערבבים בעדינות, עד להמסה מלאה. כך שהשוקולד במרקם קרמי חלק, ללא גושים. (אם עדיין נותרו גושים, ניתן לחמם את התערובת במיקרוגל במרווחים של 10 שניות, עד שהמרקם חלק לגמרי. רק היזהרו לא לבשל יותר מידי, מה שעלול להשפיע לרעה על מרקם השוקולד).

• מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.

• מכניסים את התערובת למקרר למשך 2-3 שעות או עד שהשוקולד מתמצק כמעט לחלוטין. איך יודעים? נועצים סכין במרכז הקערה, אם רוב הסכין יוצא נקי ורק מעט שוקולד נדבק עליו, אפשר לעבור לשלב הבא.

• מעבירים את הקקאו והאגוזים לשתי צלחות שטוחות נפרדות, ומרפדים כלי פלסטיק עם מכסה בנייר אפייה.

• עובדים מהר, לפני שהשוקולד יפשיר ויהיה קשה לעצב אותו: בעזרת כף גלידה קפיצית (אם אין לכם, תוכלו להשתמש בשתי כפות רגילות), גורפים מהשוקולד כדורים קטנים, מעצבים קלות עם קצות האצבעות ומגלגלים בעדינות בקקאו או באגוזים. 

• מעבירים לכלי עם נייר האפייה, ומכניסים למקרר למשך 1-2 שעות או לילה שלם. מוציאים מהמקרר 10 דקות לפני ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!