גרנולה ביתית ממכרת עם טוויסט באפייה
גרנולה ביתית ממכרת עם טוויסט באפייה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 כוסות שיבולת שועל
  • 1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר
  • 1/3 כוס מים
  • 1/2 1 כוסות אגוזי פקאן, קצוצים גס
  • 1/2 1 כוסות אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
  • 3/4 כפית מלח ים
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1/2 2 כפיות תמצית וניל

אופן הכנת גרנולה ביתית:

אאא

הטוויסט: במקום לערבב את הגרנולה במרווחים קבועים בזמן שהיא בתנור, פשוט נותנים לה להיאפות על חום נמוך והופכים רק פעם אחת.

• מחממים את התנור ל-120 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית סטנדרטית (30X60 ס"מ).

• בסיר קטן, מערבבים את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת מגיעה לנקודת רתיחה. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

• בקערה גדולה, מערבבים יחד את שיבולת השועל יחד עם אגוזי המלך והפקאן, ומתבלים בקינמון, אגוז מוסקט ומלח ים.

• מוסיפים את השמן ותמצית הווניל לסירופ הסוכר, ומערבבים היטב.

• יוצקים את הנוזלים על תערובת שיבולת השועל ומערבבים היטב בעזרת מרית גומי או בידיים, עד לאיחוד מלא.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• משמנים את נייר האפייה, מעבירים לתבנית את התערובת ומשטחים לשכבה אחידה ועבה, אך שאינה עוברת את שפת התבנית.

• אופים במשך 75 דקות, מוציאים מהתנור ובעזרת מרית גדולה, הופכים את הגרנולה לצידה השני. מחזירים לתנור לאפייה במשך 30 דקות נוספות, עד שהגרנולה יבשה ופריכה.

• מוציאים מהתנור, ונותנים לגרנולה להצטנן היטב לפני ששוברים אותה לפיסות' חותכים למלבנים בגודל שווה מפוררים ומעבירים לכלי אטום.