ניוקי תפוחי אדמה ביתי ומרק עגבניות עשיר
ניוקי תפוחי אדמה ביתי ומרק עגבניות עשיר (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה ו-10 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 חלמון
  • קמצוץ מלח
  • למרק העגבניות:
  • 8 עגבניות
  • 1 כוס רוטב עגבניות מוכן או 2 כפות רסק עגבניות + כוס מים
  • 6 בצלי שאלוט
  • 6 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף שטוחה בזיליקום מיובש
  • 1 כף סוכר
  • מלח ופלפל לבן
  • 2 ליטר מים

אופן הכנת ניוקי ביתי:

אאא

רגע לפני: דמיינו את זה: ניוקי רכים ונימוחים על מרק עגבניות סמיך ועשיר. אתם עדיין כאן? טוב, אז הנה מתכון לניוקי תפוחי אדמה ביתי פשוטים להכנה ובכלל לא מסובכים כמו שנוטים לחשוב, שמגישים עם מרק עגבניות מתובל בעדינות ממכרת.

הכנת הניוקי:

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים את את תפוחי האדמה בתבנית, בקליפתם, ואופים עד לריכוך.

• מקלפים את תפוחי האדמה, ומועכים לפירה.

• בקערה, מערבבים את פירה תפוחי האדמה יחד עם הקמח (לאחר ניפוי), החלמון והמלח, עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, אל תחששו להוסיף קמח.

• מקמחים משטח עבודה, ועליו מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, וכל אחד מחלקים לנחש בעובי 2 ס"מ. 

• חותכים את נחשי הבצק לפיסות קטנות בגודל ביס, בערך 1.5 ס"מ.

• מחממים מעט שמן במחבת רחבה, ומקפיצים קלות את הניוקי, עד שהם מזהיבים משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.

הכנת המרק:

• מגרדים את העגבניות לכלי.

• קוצצים דק את בצלי השאלוט וכותשים את שיני השום.

• בסיר מרק עמוק, מחממים 5 כפות שמן זית מטגנים בו קלות את הבצלים, מוסיפים את השום, וכשעולה מעט ריח-שום, מוסיפים גם את העגבניות המגורדות, מערבבים, ומוסיפים את רוטב העגבניות והרסק.

• מתבלים, מערבבים ומוסיפים את המים.

• מבשלים במשך 30 דקות, עד שהמרק מבעבע. טועמים, משפרים תיבול אם צריך ומסירים מהאש.

אופן ההגשה: יוצקים מהמרק החם לקעריות הגשה ומוסיפים מעל מהניוקי.