מה אוכלים היום?

מתכון לניוקי תפוחי אדמה ביתי ומרק עגבניות עשיר

דמיינו את זה: ניוקי רכים ונימוחים על מרק עגבניות סמיך ועשיר. אתם עדיין כאן? מתכון לניוקי תפוחי אדמה ביתי פשוטים להכנה ובכלל לא מסובכים כמו שנוטים לחשוב, שמגישים עם מרק עגבניות מתובל בעדינות ממכרת (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
ניוקי תפוחי אדמה ביתי ומרק עגבניות עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 חלמון
  • קמצוץ מלח
  • למרק העגבניות:
  • 8 עגבניות
  • 1 כוס רוטב עגבניות מוכן או 2 כפות רסק עגבניות + כוס מים
  • 6 בצלי שאלוט
  • 6 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף שטוחה בזיליקום מיובש
  • 1 כף סוכר
  • מלח ופלפל לבן
  • 2 ליטר מים

אופן הכנת ניוקי ביתי:

רגע לפני: דמיינו את זה: ניוקי רכים ונימוחים על מרק עגבניות סמיך ועשיר. אתם עדיין כאן? טוב, אז הנה מתכון לניוקי תפוחי אדמה ביתי פשוטים להכנה ובכלל לא מסובכים כמו שנוטים לחשוב, שמגישים עם מרק עגבניות מתובל בעדינות ממכרת.

הכנת הניוקי:

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים את את תפוחי האדמה בתבנית, בקליפתם, ואופים עד לריכוך.

• מקלפים את תפוחי האדמה, ומועכים לפירה.

• בקערה, מערבבים את פירה תפוחי האדמה יחד עם הקמח (לאחר ניפוי), החלמון והמלח, עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, אל תחששו להוסיף קמח.

• מקמחים משטח עבודה, ועליו מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, וכל אחד מחלקים לנחש בעובי 2 ס"מ.

• חותכים את נחשי הבצק לפיסות קטנות בגודל ביס, בערך 1.5 ס"מ.

• מחממים מעט שמן במחבת רחבה, ומקפיצים קלות את הניוקי, עד שהם מזהיבים משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.

הכנת המרק:

• מגרדים את העגבניות לכלי.

• קוצצים דק את בצלי השאלוט וכותשים את שיני השום.

• בסיר מרק עמוק, מחממים 5 כפות שמן זית מטגנים בו קלות את הבצלים, מוסיפים את השום, וכשעולה מעט ריח-שום, מוסיפים גם את העגבניות המגורדות, מערבבים, ומוסיפים את רוטב העגבניות והרסק.

• מתבלים, מערבבים ומוסיפים את המים.

• מבשלים במשך 30 דקות, עד שהמרק מבעבע. טועמים, משפרים תיבול אם צריך ומסירים מהאש.

אופן ההגשה: יוצקים מהמרק החם לקעריות הגשה ומוסיפים מעל מהניוקי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר