נגיסי עוף פריכים ברוטב סויה וג'ינג'ר פיקנטי
נגיסי עוף פריכים ברוטב סויה וג'ינג'ר פיקנטי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם חזה עוף טרי
  • 1 כוס קמח
  • 5 כפות שמן
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 2 תפוזים מלאי מיץ
  • 1 כף גרידת קליפת תפוז
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 3 כפות רוטב סויה איכותי
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס יבש - לחובבי החריף
  • להגשה: 3 ענפי בצל ירוק

אופן הכנת נגיסי עוף ברוטב פיקנטי:

אאא

רגע לפני: המאמץ היחיד שהמנה הזו דורשת הוא סחיטת התפוזים. מעבר לזה, הכל עניין של ערבוב ובישול מהיר. מתכון לנגיסי עוף פריכים ברוטב פיקנטי של סויה, ג'ינג'ר ותפוז.

• חותכים את חזה העוף לקוביות או רצועות בגודל שווה.

• מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את קוביות חזה העוף ומצפים אותן היטב מכל צד.

• מחממים את השמן בסיר רחב, ומטגנים את קוביות העוף המצופות בקמח, עד להזהבה עדינה. מוציאים לצלחת.

• סוחטים היטב את התפוזים.

• מוסיפים לאותו הסיר בו טוגנו נתחי העוף, את הג'ינג'ר, רוטב הסויה, גרידת התפוז, הפפריקה ומיץ התפוזים. מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות.

• מחזירים לסיר את נתחי העוף המטוגנים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך 4 דקות.

אופן ההגשה: מניחים בצלחת אישית מספר כפות אורז לבן, מניחים מעל מספר קוביות חזה עוף, יוצקים מהרוטב ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, ואם רוצים גם צ'ילי גרוס ושומשום.