לזניה עשירה בגבינות ברוטב עגבניות
לזניה עשירה בגבינות ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 9-12 עלי לזניה (ל-3 שכבות)
  • 3 כוסות רוטב עגבניות מוכן או 3 כוסות מים חמים + 6 כפות רסק עגבניות
  • למלית:
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 250 גרם קוטג' 9%
  • 6 כפות גבינת פרמזן
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כוס גבינת מוצרלה
  • 3 כפות פסטו
  • 5 שיני שום
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לבן

אופן הכנת לזניה:

אאא

רגע לפני: הדרך הכי מוצלחת וטעימה לזכור לנצח את מעשה הגבורה המופלא של יהודית שתרם לא מעט לנס חנוכה: מתכון ללזניה עשירה בגבינות ברוטב עגבניות. צריכים עוד סיבה? ובכן, כל אחד חייב לזניה ברזומה הקולינרי שלו.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• כותשים את שיני השום לקערה, ומערבבים יחד עם שאר רכיבי המלית (ללא רוטב העגבניות).

הרכבת הלזניה:

• מניחים בתבנית פיירקס חסינת אש שכבה ראשונה של 3-4 עלי לזניה.

• מעל עלי הזניה, מניחים מחצית ממלית הגבינות, ומיישרים בכף לשכבה בגובה אחיד.

• על שכבת הגבינות, מניחים שכבה שנייה של 3-4 עלי לזניה, ומעליה את המחצית הנותרת של מלית הגבינות בשכבה ישרה, עליה יוצקים מחצית מכמות רוטב העגבניות.

• מניחים שכבה שלישית של 3-4 עלי לזניה, יוצקים את המחצית הנותרת של רוטב העגבניות, ומפזרים על הכל את גבינת המוצרלה.

• מכסים את בנית בנייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות. מסירים את נייר הכסף, ואופים במשך 30 דקות נוספות.