סלמון ברוטב אנשובי עשיר. מרשימה ובלתי שגרתית
סלמון ברוטב אנשובי עשיר. מרשימה ובלתי שגרתית (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 40 גרם מחמאה רכה
  • 4 פילה אנשובי
  • 1 שן שום גדולה או 2 קטנות
  • 1/2 כפית מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 4 פילה סלמון
  • 2 כפות צלפים
  • 1/2 לימון
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת סלמון ברוטב אנשובי:

אאא

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. קוצצים דק את האנשובי ומעבירים לקערה קטנה, כותשים את השום ומוסיפים לקערה יחד עם המחמאה המרוככת, המלח ומעט פלפל שחור. מועכים למחית אחידה.

3. שלב ראשון - כיריים: במחבת גדולה, חסינת אש, על אש בינונית ממיסים מחצית מתערובת האנשובי. וכשהרוטב נמס ומבעבע, מוסיפים את פילה הסלמון כשהעור כלפי מטה, מגביהים את הלהבה ומבשלים במשך 3 דקות, עד שהעור משחים.

4. שלב שני - תנור: מפזרים את הצלפים בתחתית המחבת, ומעבירים לתנור שחומם מראש לצלייה במשך 8-10 דקות.

5. מוציאים מהתנור, מוסיפים למחבת את מחצית רוטב האנשובי, ונותנים לו להימס בחום הדגים.

אופן ההגשה: מניחים כל פילה סלמון בצלחת אישית, יוצקים מעל קצת מהרוטב, סוחטים מעט לימון ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.