משה בתיבה - נקניקייה עטופה במעטה אפוי פריך וטעים
משה בתיבה - נקניקייה עטופה במעטה אפוי פריך וטעים (צילום: מתוך הפייסבוק של Tasty)
  • זמן הכנהשעה ו-20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כדור בצק פיצה (מתכון בהמשך)
  • 1 חבילת נקניקיות מיני סויה/בשריות
  • 5 כוסות מים
  • 1/4 כוס סודה לשתייה
  • 1 ביצה
  • מלח ים

אופן הכנת משה בתיבה:

אאא

>> מתכון לבצק פיצה מהיר וקל 

צפו באופן ההכנה שלב אחר שלב:

1. חותכים את בצק הפיצה לרצועות, מותחים ומרדדים קלות כל רצועה, מניחים נקניקייה בראש כל רצועה ומגלגלים, כך שהבצק יעטוף את הנקניקייה, אך היא תציץ משני הקצוות. מסדרים את הרצועות המגולגלות בתבנית אפייה משומנת קלות.

2. מחממים את התנור ל-220 מעלות.

3. ממש כמו הטריק שהופך את הבייגל לפריך, מרתיחים את המים בסיר, ומוסיפים את הסודה לשתייה. 

4. עובדים בקבוצות קטנות: מורידים בזהירות למים הרותחים 2-3 נקניקיות עטופות בבצק, מבשלים במשך 20-30 שניות ומוציאים בעזרת כף מחוררת בחזרה לתבנית.

5. מברישים את הבצק בביצה טרופה, ומפזרים מעל מלח ים.

6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון שחום יפה.