מה אוכלים היום?

מתכון לסלט עוף עם עלי קייל, פטריות ואגוזי קשיו

המרכיב הכי פחות מוכר בסלט הזה, הוא הקייל - בן משפחה רחוק של הכרוב, אך בעל ערכים תזונתיים שווים הרבה יותר שחבל לפספס. למשל? הקייל תורם להורדת כולסטרול, מפחית סיכוי לסרטן ומסייע לגוף להתגבר על דלקות. לא תנסו? (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלט עוף עם עלי קייל עוף ואגוזי קשיו (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3 נתחי חזה עוף
  • 1 צרור קייל - רק העלים
  • 3 שיני שום
  • 6 טיפות שמן שומשום
  • סלסלת פטריות שמפיניון
  • חופן קשיו קלוי
  • 4 כפות רוטב טריאקי איכותי
  • 2 מלפפונים טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות שומשום קלוי

אופן הכנת סלט עוף:

1. קוצצים גס את עלי הקייל, ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות.

2. חותכים את נתחי העוף לפיסות קטנות, מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את העוף במשך 4 דקות, עד להשחמה קלה מכל הצדדים. מוציאים ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים כף שמן למחבת ואת עלי הקייל הקצוצים. מטגנים במשך 3 דקות, תוך ערבוב, עד שנפחם של העלים יורד.

4. מוסיפים למחבת את פרוסות השום, הקשיו ורוטב הטריאקי, ומבשלים יחד במשך 3 דקות. מוציאים ומעבירים לקערה עם פיסות העוף המטוגנות.

5. פורסים את המלפפונים לאורכם, ומרוקנים מגרעינים, שוטפים את הפטריות ומוסיפים לקערת הסלט יחד עם שמן השומשום והשומשום הקלוי ומערבבים היטב.

6. מגישים את הסלט חמים או בטמפרטורת החדר. עדיף להכין את המרכיבים מראש, ולאחד אותם רק סמוך להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר