מתכונים לפסח 2016

מתכון לחזה עוף ממולא עטוף בפסטרמה - כשר לפסח

מנה מרשימה שלא באמת מסובך להכין: מתכון לחזה עוף ממולא עטוף בפסטרמה ומבושל ברוטב עדין של שום ועגבניות. מילות המפתח כאן זה סבלנות ודיוק, והתוצאה יפה כל כך ששווה לפתוח איתה את שולחן חג הפסח (מתכונים לפסח, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
חזה עוף ממולא עטוף בפסטרמה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 3 חזות עוף שלמים
  • למילוי: 1 כוס רסק עגבניות + 6 שיני שום
  • 400 גרם פסטרמה מעושנת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 עגבניות מוצקות
  • 10 שיני שום
  • 4 כפות שמן

אופן הכנת חזה עוף ממולא עטוף בפסטרמה:

1. הכנת המילוי: כותשים את שיני השום, מערבבים עם רסק העגבניות ומעט מלח.

2. חוצים את חזות העוף לאורך בדיוק באמצע, ואז חוצים לרוחב כל חצי ארוך, כך שיתקבלו 12 נתחי עוף.

3. בעזרת סכין חדה, יוצרים חריץ עמוק, אך לא עד הסוף, בכל נתח, וממלאים כל נתח במילוי - באופן שווה.

4. חוצים באמצע את כל פרוסות הפסטרמה, ועל כל נתח פסטרמה ממולא, מניחים 6 חצאי פסטרמה. מהדקים מאחור את הקצוות, כך שהפסטרמה תעטוף לגמרי את חזה העוף.

5. פורסים את העגבניות לפרוסות.

6. מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב, ומוסיפים את פרוסות העגבניות ואת שיני השום בשלמותן.

7. מניחים על מצע העגבניות את חזות העוף העטופים, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר