קיש פטריות וגבינות ללא גלוטן
קיש פטריות וגבינות ללא גלוטן (צילום: dinnerthendessert.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 6 כפות שמן זית  
  • 1 בצל גדול, פרוס לטבעות
  • 550 גרם פטריות בייבי פורטבלו, נקיות ופרוסות
  • 1 כוס גבינת ריקוטה (250 גרם)
  • 1 כוס גבינת פטה (250 גרם), מפוררת
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קיש פטריות וגבינות:

אאא

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.

2. משמנים היטב תבנית אפייה מלבנית בגודל 23X22 ס"מ ב-2 כפות שמן זית, גם את התחתית וגם את הדפנות.

3. מחממים את 4 כפות שמן הזית הנותרות במחבת גדולה-בינונית, וכשהשמן חם, מוסיפים את הבצל והפטריות ומבשלים על אש בינונית במשך 5-7 דקות, עד שהבצל מתרכך, מדי פעם בוחשים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש.

4. בקערה קטנה, טורפים את הביצים במשך דקה.

5. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הריקוטה, הפטה, הבצל הירוק, הפטרוזיליה והביצים הטרופות, עד לאיחוד מלא.

6. מוסיפים את הבצל והפטריות לקערת הגבינות ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור.

7. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, ואופים במשך כ-45 דקות, עד שהקיש יציב במרכז. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות, פורסים ומגישים.

מקור