מתוק ומרענן

מתכון ללימונדת אפרסקים

כי כל מה שאפרסקים בשלים, טריים ועסיסיים זועקים זה קיץ! מתכון ללימונדת אפרסקים - שילוב מוצלח בין משקה חמצמץ מרענן ופירות טריים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות מים
  • 3-4 אפרסקים, קצוצים גס
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ לימון טרי (6-8 לימונים)
  • 4 כוסות קרח
  • לקישוט: אפרסק מחולק ל-8

אופן הכנת לימונדת אפרסקים:

1. בסיר בינוני, מבשלים יחד את המים האפרסקים והסוכר. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, וכשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, ומבשלים במשך 3 דקות נוספות.

2. מסירים את הסיר מהאש ויוצקים בזהירות לבלנדר או מעבד מזון. משהים את התערובת במשך 20 דקות.

3. טוחנים לתערובת חלקה, יוצקים אותה לכלי גדול ומעבירים למקרר למשך 3 שעות לפחות עד לילה שלם.

4. לאחר הצינון, מסננים את התערובת לקערה, כדי להיפטר מהמוצקים. ואת הנוזל יוצקים לכד זכוכית.

5. מוסיפים את מיץ הלימון לנוזל שבכד, ומערבבים יחד. טועמים, ואם הטעם מרוכז מדי, מוסיפים 1/4-1/2 כוס מים.

6. מחלקים את הלימונדה בין 8 כוסות - ממלאים 1/2 מכל כוס בקרח ועליו יוצקים את הלימונדה. מקשטים עם פרוסת אפרסק טרי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר