כרובית שלמה אפויה על ממרח פלפלים
כרובית שלמה אפויה על ממרח פלפלים (צילום: www.purewow.com)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לכרובית:
  • 1 כרובית שלמה גדולה
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כפות חרדל חלק
  • 1 כף דבש
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • לממרח:
  • 2 גמבות, קלויות
  • 6 שיני שום
  • 1 כף מיונז
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • מלח

אופן הכנת כרובית שלמה אפויה וממרח פלפלים:

אאא

הכנת הכרובית:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.

2. מניחים את הכרובית במרכז תבנית אפייה, מזלפים מעל שמן זית, ומצפים את הכרובים בחרדל ודבש. מתבלים במלח ופלפל שחור, ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהכרובית מקבלת גוון זהוב-שחום יפה.

הכנת ממרח הפלפלים:

3. לאחר קליית הפלפלים, סופגים מהם את הנוזלים, ומעבירים למעבד מזון יחד עם שאר מרכיבי הממרח, וטוחנים למחית חלקה.

רגע האיחוד:

4. מורחים את ממרח הפלפלים על צחת הגשה שטוחה, מניחים מעל את הכרובית בשלמותה, ומפזרים מעליה שבבי פנקו.