פטריות פורטובלו ממולאות בתרד
פטריות פורטובלו ממולאות בתרד (צילום: healthyrecipesblogs.com)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 פטריות פורטובלו גדולות, ללא רגל, מרוקנות
  • שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • למילוי:
  • 280 גרם תרד טרי או קפוא, קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 כף שום כתוש

אופן הכנת פטריות פורטבלו ממולאות בתרד:

אאא

רגע לפני: האתגר הכי גדול בהכנת פטריות ממולאות, הוא איך למנוע מהן להפוך ללחות ו'מושיות'. מה עושים? הנה 3 כללים שחשוב להקפיד עליהם:

1. נקו את הפטריות בעדינות בעזרת נייר סופג, אך אל תשטפו אותן. הן סופגות מים.

2. לפני המילוי, דאגו שתערובת התרד תכיל כמה שפחות נוזלים.

3. האפייה צריכה להיות קצרה, רק עד שפני התערובת ושולי הפטריות משחימים. אפייה ארוכה מדי תרכך מאוד את הפטריות, והמים שהן מכילות יזלגו לתוך המילוי. אם זה קרה, הדבר היחיד שאפשר לעשות לאחר האפייה, זה ניקוז הנוזלים בזהירות, והנחת הפטריות על מגבות נייר, כדי לספוג מהן כמה שיותר נוזלים.

וכעת, להכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה בנייר כסף.

2. משמנים את הפטריות בשמן זית מבפנים ומבחוץ, מתבלים ב-1/2כפית מלח גס ו-1/8 כפית פלפל שחור, מסדרים בתבנית ואופים במשך 5 דקות או עד שהפטריות מתרככות מעט. מסירים מהתנור.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

3. בינתיים, קוצצים את עלי התרד, מעבירים למסננת ולוחצים עליהם כדי לסנן מהם כמה שיותר נוזלים.

4. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 1 כף שמן זית במשלך 3 דקות. מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומטגנים במשך 5-7 דקות, ומידי פעם מערבבים, עד להזהבה. מוסיפים את השום, התרד, 1/2 כפית מלח גס, 1/8 כפית פלפל שחור, ותוך כדי בחישה, מבשלים יחד במשך 1-2 דקות. מסירים מהאש, ומניחים בצד לקירור.

5. מחלקים את תערובת התרד באופן שווה בין הפטריות. לא דוחסים את המילוי לתוך הפטריות, זה יפה יותר כשהוא נערם לתלולית. מחזירים לתנור למשך 2-3 דקות או עד שהמילוי מזהיב.

מקור