מה אוכלים היום?

מתכון לסלט עשיר בהשראת פיתה-פלאפל

במקום לדחוס את החומוס ועשבי התיבול לכדור מטוגן בשמן, הפכנו את העסק הטעים הזה לסלט עשיר בהשראת פיתה-פלאפל שמתאים כמנת פתיחה או כארוחה בפני עצמה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • צרור עלי קייל / כרוב / חסה, קרוע לחתיכות
  • 1 קופסת שימורי חומוס, מסוננת היטב, הגרגרים מיובשים על מגבת
  • 1 כף כמון
  • 1 כף אבקת כוסברה טחונה
  • 1/2 מלפפון, חתוך לגפרורים (ג'וליאנים)
  • חופן גדול של עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 בצל סגול, פרוס דק
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • צרור עלי נענע (לא חובה)
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 2 לימונים, סחוטים היטב
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס מים
  • מלח ים גס ופלפל שחור טחון טרי
  • שמן זית
  • חופן נשנושים / שבבי פיתה קראנצ'

אופן הכנת סלט עשיר בהשראת פיתה-פלאפל:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מערבבים בקערה את גרגרי החומוס המיובשים עם הכמון, אבקת הכוסברה, 3-4 כפות שמן זית ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור, עד שהגרגרים מצופים היטב. מפזרים את הגרגרים בתבנית אפייה גדולה ושטוחה, ממקמים את התבנית במדף הגבוה ביותר בתנור, ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהחומוס פריך וקלוי היטב.

2. כשגרגרי החומוס מוכנים, מערבבים אותם מיד עם הכוסברה הקצוצה בקערה גדולה, ומוסיפים את הקייל / כרוב / חסה, חצאי עגבניות השרי, גפרורי המלפפון, הבצל, הפטרוזיליה והנענע.

3. הכנת הטחינה: במעבד מזון או ידנית, מערבבים היטב את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון, השום כתוש ועד 1/4 כוס מים עד לקבלת רוטב אחיד, במרקם סמניך-נוזלי. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מפזרים נשנושים או פיתה קראנצ' על הסלט, יוצקים מעל את הטחינה ומעט שמן זית, משפרים תיבול, אם צריך ומגישים מיד.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

מקור

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר