דאל עדשים אדומות ואורז עם כוסברה
דאל עדשים אדומות ואורז עם כוסברה (צילום: ohsheglows.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 2 כפות שמן קוקוס / שמן זרעי ענבים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 3 שיני שום גדולות או 4 בינוניות, כתושות
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2-3 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפיות אבקת קארי (או פחות, לפי הטעם)
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 1 כוסות עדשים אדומות
  • 400 מ"ל פחית חלב קוקוס
  • 2 כוסות מרק ירקות צח / מים + אבקת מרק (מומלץ פחות)
  • 1/2-1 כפית מלח ים
  • פלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם
  • 140 גרם עלי בייבי תרד
  • לאורז:
  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 3/4 1 כוסות מרק ירקות צח / מים + אבקת מרק (מומלץ פחות)
  • 50 גרם כוסברה (1/2 צרור), קצוצה דק (לא אוהבים? לא חובה)
  • מלח ים ופלפל שחור
  • ליים / לימון, לסחוט לפי הטעם

אופן הכנת דאל עדשים אדומות ואורז עם כוסברה:

אאא

הכנת הדאל:

1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, השום וקמצוץ מלח. מערבבים ומטגנים במשך 4-5 דקות, עד לריכוך. מדי פעם מערבבים.

2. מוסיפים את הג'ינג'ר וקוביות הגזר, וממשיכים להקפיץ יחד עוד כמה דקות. מוסיפים את אבקת הקארי, הכמון והכורכום, מערבבים היטב ומבשלים במשך דקה, עד שריח התבלינים והשום מתחזק.

3. שוטפים את העדשים במסננת, מסננים ומוסיפים לסיר יחד עם חלב הקוקוס, המרק הצח והמלח. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-20 דקות, עד שהעדשים והגזר רכים. מדי פעם מערבבים כדי למנוע מהעדשים להידבק לתחתית.

4. מוסיפים לסיר את עלי התרד, מתבלים בפלפל שחור, טועמים ומוסיפים מלח - אם צריך.

הכנת האורז:

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

5. בסיר בינוני, מניחים את האורז, יוצקים מעל את המרק הצח, מבשלים על אש בינונית-גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 12-16 דקות, עד שהאורז רך ועדין. מסירים מהאש.

6. מערבבים קלות במזלג, מוסיפים את הכוסברה, מתבלים במלח ויוצקים מעל ליים או לימון סחוט, לפי הטעם. שומרים על מכסה סגור עד להגשה.

מניחים על צלחת אישית מספר כפות נדיבות מהאורז ומעל יוצקים מתבשיל העדשים - מגישים חם. ניתן לאחסן במקרר בכלי אטום במשך 4-6 ימים. את התבשיל ניתן להקפיא עד 4 שבועות ואפילו יותר. להפשרה, מניחים את התבשיל במקרר למשך לילה או על השיש.

מקור