פשוט, מהיר וטעים. עוף מתובל בתנור
פשוט, מהיר וטעים. עוף מתובל בתנור (צילום: gimmedelicious.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 2 נתחי חזה עוף בינוניים, חתוכים לרצועות דקות בעובי 0.5 ס"מ
  • 1 גמבה, חתוכה לפרוסות דקות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 לימון / ליים, סחוט היטב
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת חזה עוף בתנור עם פלפלים וכוסברה:

אאא

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות.

2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את השום, הכוסברה, שמן הזית, מיץ הליים / הלימון, הכמון והפפריקה. מוסיפים את רצועות העוף והגמבה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב. 

3. יוצקים את כל תכולת הקערה לתבנית אפייה גדולה בשכבה אחת, ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהעוף מבושל לגמרי והפלפלים חרוכים קלות. 

מגישים חם לצד אורז לבן או בטורטייה עם סלט ירקות.

מקור