מאן מאן צ'ה! עוף קונג פאו כמו שמכינים בסין
מאן מאן צ'ה! עוף קונג פאו כמו שמכינים בסין (צילום: www.savorytooth.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 קישוא / זוקיני, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 10 פלפלי צ'ילי אדום מיובשים שלמים
  • 1/2 כוס בוטנים קלויים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 500-700 גרם חזה עוף, ללא עור וללא עצמות, חתוך לנתחים בגודל 1 ס"מ
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות קורנפלור
  • לרוטב:
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, חתוך לקוביות או מגורר
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנת עוף קונג פאו:

אאא

1. מצפים את נתחי העוף החתוכים בקורנפלור, מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.

2. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד לאיחוד טעמים.

3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומוסיפים פלפל צ'ילי אחד. מבשלים במשך 4-5 דקות ומדי פעם מערבבים. מוסיפים למחבת את העוף המצופה וכל הנוזלים הנלווים אליו, ומערבבים לפירוק גושי העוף. מבשלים במשך 5 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שהעוף מבושל בחלקו החיצוני.

4. מוסיפים למחבת את שאר תשעת הצ'ילי המיובשים הנותרים, קוביות הקישואים והבוטנים ומבשלים יחד במשך 5 דקות, עד שהקישואים רכים.

5. יוצקים את הרוטב למחבת ומערבבים עד שהמרכיבים במחבת מצופים היטב. מסירים מהאש ומגישים מיד חם עם אורז לבן.

מקור