שיבולת שועל עם תפוחים וקינמון
שיבולת שועל עם תפוחים וקינמון (צילום: camillestyles.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(2 מנות):

  • 1 כוס שיבולת שועל חתוכה (לא אינסטנט)
  • 3 כוסות מים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 תפוח (מזן גרני סמית), חתוך לקוביות קטנות
  • חופן נדיב של דובדבנים מיובשים / חמוציות מיובשות
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס חלב או חלב שקדים
  • 3-4 כפות סוכר חום (לפי הטעם)
  • חופן אגוזי מלך / פקאן קצוצים
  • קמצוץ קינמון טחון

אופן הכנת שיבולת שועל עם תפוחים וקינמון:

אאא

1. בסיר, מבשלים את שיבולת השועל עם המים והמלח, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה כדי לשמור על רתיחה נמוכה.

2. מוסיפים לסיר את קוביות התפוח, הדובדבנים / החמוציות ותמצית הווניל. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות. מדי פעם מערבבים כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר.

3. מסירים מהאש ויוצקים פנימה תוספות לפי הטעם - חלב, סוכר חום, אגוזים וקינמון. מחלקים ל-2 קעריות אישיות ואוכלים מיד, חם.

מקור