צלי בקר רך ועסיסי בחרדל ורוזמרין
צלי בקר רך ועסיסי בחרדל ורוזמרין (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • נתח בשר מספר 5 (צלי כתף) במשקל 2-3 ק"ג, עדיף טרי
  • 6 כפות חרדל גרגירים
  • 3 ענפי רוזמרין
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 10 שיני שום שלמות, מקולפות
  • 2 כוסות יין אדום יבש

אופן הכנת צלי בקר בחרדל ורוזמרין:

אאא

1. בתבנית חסינת אש, עדיף אחת עם מכסה תואם, מניחים את הנתח. בעזרת סכין, חורצים חריצים בבשר ודוחפים לתוכם 8 שיני שום בשלמותן.

2. בקערה, מערבבים היטב את החרדל והיין, מתבלים במלח ופלפל שחור וכותשים פנימה 2 שיני שום.

3. יוצקים את הרוטב על הבשר ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין.

4. מכסים את התבנית במכסה או ב-2 ניירות כסף - התבנית חייבת להיות אטומה היטב, כדי שהאדים ייכלאו בפנים והבשר לא יתייבש.

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות במשך 2-3 שעות. אחרי שעתיים, בודקים אם הבשר מוכן וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות. אם לא, נותנים לו עוד שעה בפנים.

לפני ההגשה, פורסים את הנתח לפרוסות דקות ומגישים לכל סועד 2-3 פרוסות.