ארוחת קיץ משפחתית: תבשיל הודו עם שעועית לבנה
ארוחת קיץ משפחתית: תבשיל הודו עם שעועית לבנה (צילום: www.purewow.com)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 450 גרם בשר הודו טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 4 כוסות ציר מרק עוף או מים + מעט אבקת מרק
  • 400 גרם גרגירי תירס משימורים, מסוננים
  • 3/4 כוס שעועית לבנה יבשה, מושרית במים ללילה או 2 כוסות שעועית מבושלת (קפואה ומופשרת)
  • 1 אבוקדו, חתוך לקוביות

אופן הכנת תבשיל הודו עם שעועית לבנה:

אאא

1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 6-8 דקות, עד לשקיפות. מוסיפים את השום, ומטגנים עוד דקה, עד שהוא ריחני.

2. מוסיפים לסיר את ההודו ומבשלים במשך 7-5 דקות, עד שהוא מבושל לגמרי. מתבלים בכמון, כוסברה, פפריקה, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים עוד 1-2 דקות.

3. יוצקים על הכל את ציר המרק, ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים לאש קטנה, ומבשלים במשך 30-35 דקות.

4. מוסיפים את התירס והשעועית ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות. 

מגישים מיד, חם בקעריות אישיות, עם 1-2 כפות קוביות אבוקדו מעל.

מקור