המסע של אבותינו במדבר הלך והתארך, והמזון, אף שהיה מזין וטעים, נשאר משעמם למדי. וכפי שאנו רואים מימי קדם עד ימינו אנו, אין מוטיבציה טובה יותר למרד מאשר חוסר שביעות רצון מהקצבה.

אספקה מלאה של צרכים גשמיים הביאה תועלת רוחנית רצינית, אך גם בימי התעלות עצומה של יציאת מצרים ומעמד הר סיני, וגם בימינו החשוכים, היא גם התגלתה כמעוותת את היחס לכל מה שהאדם מקבל.

המאמנים האישיים מזכירים לנו להביט היטב במה שאנחנו משיגים בחיים ולא לקבל אותם כמובן מאיליו. אבל הדברים שמגיעים אלינו ללא מאמץ, לעיתים קרובות נתפסים אפילו לא כמובן מאיליו, אלא כחסרים ודלים.

אף שההיגיון אומר לנו שעל כל מתנה יש צורך לומר תודה ולא להחזיר לשולח בצירוף רשימת חסרונות שהתגלו בבדיקה מדוקדקת, בפועל זה בדיוק מה שבני אנוש נוהגים לעשות. בכל העולם ובכל התקופות עוד לא הייתה דוגמה לכך שניתן לרצות מישהו בעזרת מתנה או קצבה כלשהי, נדיבה ככל שתהיה, גם אם זה מן מהשמיים.

וההוכחה הקשה ביותר אנחנו מקבלים בפרשה שלנו. גם למן היו חסרונות, וגם הוא עורר תלונות וטענות.

כשבן אדם לא מרגיש קשר בין הבעלות על הדבר למאמצים שהוא השקיע, הוא מאבד את היכולת להעריך את מה שהוא מקבל. לעומת זאת, היכולת שלו לרצות עוד ועוד הולכת וטופחת, שזוהי גם תולדה ברורה של העדר הקשר בין מאמץ לתוצאה.

התאוות הלא מרוסנות של אבותינו גרמו לרבים מהם להישאר לנצח במקום שנקרא בפרשה קברות התאווה. ואילו על הנזקים הקשים של תאווה הלא מרוסנת של חלק מבני זמננו, לצערנו, אנחנו קוראים לעיתים קרובות בחדשות.

וכדי להרגיש היטב את טעם המעדנים המגיעים לשולחן שלנו, נכין היום מנת בשר שדורשת מעט מאמץ בהכנתה, וגם כוללת הרבה בצל ושום שהיו חסרים כל כך לאבותינו.

אטריות אורז עם בקר ורוטב חריף

500 גרם בשר בקר (למשל פילה מדומה)
2 בצלים
2 פלפלים אדומים גדולים (גמבות)
2 גזרים גדולים
5 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי
½ כפית פריקה חריפה
1 חבילת אטריות אורז דקיקות
שמן לטיגון
מים רותחים להשריה

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

מרתיחים מים ומשרים אטריות אורז במים רותחים ל-40 דקות. חשוב מאוד לא לבשל את האטריות!

בינתיים מכינים את הבשר.

חותכים את הבשר דק ככל האפשר. מטגנים את פיסות הבשר בשמן מכל הצדדים על אש גבוהה ומוציאים.

חותכים את הפלפלים לפרוסות ארוכות, מטגנים ומוציאים גם כן. את הגזרים מגרדים על פומפייה, מטגנים ומוציאים.

חותכים את הבצל דק, מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את הבשר, הגזרים והפלפלים.

מוסיפים שום, רוטב סויה, צ'ילי ופפריקה. מבשלים 2-3 דקות על אש גבוה תוך כדי ערבוב ומכבים את האש.

מסננים את האטריות, מוסיפים לבשר ומערבבים היטב.

]]>