מרכיבים(15 מנות):
  • ביצה
  • חצי כוס סוכר
  • 2 שקיקי סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 125 גרם חמאה או מרגרינה רכה
  • 250 גרם קמח

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה את הביצה הסוכר, סוכר הוניל והמלח. ומעבדים את הבצק כדקה, עד שמתקבלת תערובת לבנה.

מוסיפים את הקמח בבת אחת ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את החמאה, או המרגרינה במידה וזה פרווה, מעבדים עד שמתגבש בצק אחיד.

מעבירים לקערה, מכסים בניילון ומשהים במקרר לשעה.

מחממיםם תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפיה.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדיםם אותו לעלה דק בין שני נייר אפיה.

קורצים את הצורות ומרכיבים עוגיות:

קורצים מהבצק דובונים ומעבירים אותם לתבניות, אם במהלך העבודה הבצק מרוכך מדי, מכניסים אותו למקפיא לחמש דקות.

שמים במרכז כל דובון קוביית שוקולד, או סוכריה, או שקד, וסוגרים את הידיים מעל.

אופים כ-15 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב ומצננים.

ממיסים את השוקולד ובעזרת קיסם לוקחים מעט מהשוקולד ומציירים על פני הדובי עיניים ופה. שומרים בקופסת מתכת או בצנצנת סגורה היטב.

]]>