מרכיבים(6 מנות):
  • מלח פלפל שן שום
  • 4 חציל בלאדי
  • 8 עגבניות בשלות
  • 150 גרם גבינה שמנת
  • 150 גרם גבינה ריקוטה
  • 150 גרם גבינה צהובה
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • 200 גרם קוטג'
  • 100 גרם קמח ממה
  • 4 ביצים

אופן ההכנה:

חני כהן היא השפית הכי צעירה שהכרתי (24) מלבד הבת שלי בת העשר שטוענת לכתר שפית. היא עומדת שם במטבח המצוחצח ומנגנת על כל מקהלת המאכלים. המנות עפות שם כמו 'מוזיקה קולינרית', המנות שלה מעוררת השראה, והם בהשראה איטלקית.

אז מה גורם לנערה צעירה לחבוש כובע שפית לבן?

חני כהן שתמיד אהבת לבשל והכישרון שלה נמצא בין הסירים לעשבי התיבול המדיפים ריח רענן טרי, מחייכת ומספרת כי מסלול חייה דווקא היה ההפך מאוכל: "תמיד נמשכתי לסודות המטבח ולמאכלים, כל מאכל והסוד שלו, לפעמים בתבלון המדויק, לפעמים דווקא ברוטב. תחילה הלכתי ללמוד הנדסת תוכנה, היה לי שם מסלול מובטח בעקבות אבי, אבל הבנתי שאהבה גדולה ויצירה לא תצמח במחשבים, אלא עשייה ויצירתיות ומשהו שיעשה טוב וישמח אנשים". חני מצאה את גאולת הנפש שלה במטבח, ביצירתיות, במנות. והנה היא מעניקה לכם מתכון שהכינה אותו במיוחד כשר לפסח.

‏

אופן הכנת פאי חצילים מיוחד לפסח:

-חציל אחד שורפים על האש

-שלוש פורסים לאורך בעובי של סמ' אחד ואופים בתנור עשר דק 180 מעלות

-לבנתיים חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומתגנים עם שן שום, עד לקבלת מרקם של רוטב מורידים מהאש ושמים בקערה.

-את החציל השרוף מקלפים ושמים בקערה נפרדת

-לקערה של החציל מוסיפים את כל המוצרים הנותרים הגבינות וכד'

-טוחנים או מערבבים חזק עד קבלת מרקם אחיד

-לוקחים את החציל מהתנור ומעבירים לתבנית פאי, מרפדים את התבנית בחציל ויוצרים דפנות מהחציל

-לוקחים לשכבה ראשונה מהרוטב של הגבינות עושים שכבה

-אחכ' שמים עוד שכבה של חציל קלוי, ואז את הרוטב עגבניות ועוד שכבה של הרוטב גבינות עד למעלה מפזרים גבינה צהובה ואופים על 165 מעלות 35 דק'

** אפשר ומומלץ להוסיף עלי בזיל טרי.

בתאבון ופסח כשר ושמח..

]]>