בכל פעם שהטמפרטורות בחוץ צומחות אנחנו רצים להוציא את שלל מתכוני המרק מהארון כדי לנסות מרק חדש בכל שבוע. מרק אפונה, מרק שעועית, מרק פטריות, מרק ברוקולי, מרק ירקות ועוד, כל אלו מחממים את הבטן ונותנים הרגשה חמה של שובע.

במזרח הרחוק נוהגים לאכול את המרק בכל שעות היממה, גם בבוקר, ולרוב מוסיפים לו ירקות, דגנים וקטניות בריאות. פעולה זו מאפשרת שמירה על אנרגיה לאורך זמן ותחושת שובע מתמשכת. הפעם החלטתי להביא את המרק הכי מזין והכי עשיר מכיוון אחד ופשוט מכיוון שני, והכי חשוב? הכי טעים שיש!

חומרים:

1 בצל חתוך לקוביות
1/2 קרישה בינונית
2 גבעולי כרפס
1 עגבניה
1 שום
400 גרם בשר בקר/הודו/עוף חתוך לקוביות

תבלינים:

פלפל שחור, חוויג׳, מלח
כף רסק עבגניות
2 כפות שמן

מטגנים הכל ביחד בערך כשתי דקות, מוסיפים 2 ליטר מים או ציר מרק, מבשלים עד שהבשר מתרכך. תפוחי אדמה חתוכים לקוביות: מוסיפים לסיר לבישול של חמש עשרה דקות. צרור כוסברה/פטרוזיליה. 2 כפות מיץ לימון, מלח לפי הטעם, כף מרק עוף בשרי. להוסיף לסיר המרק לערבב יחדיו להרתיח והופ זה מוכן! להגיש עם לחם שום/חלה..

חורף חמים ובריא!

]]>